A túl szoros cipő

Nem is gondolnánk, hogy a túl szoros cipő milyen komoly károkat okozhat. Egy felnőtt esetében is komoly következményeket okoz a rossz méretű cipő viselése, azonban egy növésben lévő láb esetében még súlyosabbak lehetnek a keletkezett károk.

Ha gyermekünk cipője túl szoros, a kipirosodás és a sebek, a feltört láb komoly fájdalmakat okozhat neki. Hosszútávon azonban egy ilyen cipő viselésekor az egymáshoz szorított lábujjak miatt eldeformálódhat a nagylábujj. Emellett a gyermek járása megváltozhat, a lábfej nem megfelelő elhelyezkedése hatására sajátos terhelést, kapaszkodó lábujjakat és más, káros mozdulatsorokat sajátíthat el, melyeknek rögzülése nem csak a láb fejlődésére, de az egész testtartásra kihathat.

A gyerekcipő feladata a lábtőcsontok stabil tartása, a sarok és a lábujj kényelmes, de nem túl szoros illeszkedésének biztosítása. Ha ez nem valósul meg, gyermekünk mozgása lassabb lesz, de testtartására és közérzetére is kihat a kényelmetlen cipő.

Ha gyermekünk sír, amikor megpróbáljuk ráadni a cipőt, tiltakozik, nem szívesen viseli, esetleg feltűnően sokszor kéredzkedik fel a karunkba, járása esetlenebbé válik, akkor gyanús lehet számunkra, hogy kinőtte a cipőcskéjét.

A cipőméret kiválasztásában segítségünkre lehet a Lurkócipő, mely a supinált szandálok specialistája.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük