Mitől dugul el a legtöbb WC?

A WC karbantartása fontos kérdés, melynek jelentőségével általában csak utólag szembesülünk, amikor már megvan a baj. Mégis hogyan előzhetjük meg a kellemetlen dugulást, annak összes negatív következményével együtt?

A legtöbb problémát a WC-be kerülő idegen eszközök, oda nem illő tárgyak okozzák. Nem kell nagy dologra gondolni, elég, ha csak véletlenül beleejtjük a törlőrongyot a használt víz leöntésekor. De ilyen gyakori a nedves törlőkendők dugulást okozó hatása, főleg vendéglátó-ipari egységek mosdóiban, de magán háztartásokban is előfordul, hiszen sokan egy kalap alá veszik a WC papírral. Pedig nem szabadna, mivel a nedves törlőkendők és társaik nem oldódnak fel a vízben, így károsak.

A megelőzés részéhez hozzátartozik a megfelelő WC tartály és WC csésze alkalmazása. Sokszor ugyanis az össze nem passzoló eszközök, a víztartály gyenge sodrása előre megjósolhatóan lehet a probléma gyökere.

A rendszeres karbantartás is kulcskérdés a WC dugulás megelőzésében. A WC esetében a vízkő szokta a problémát okozni, ezért a rendszeres forró vizes-szódabikarbónás vagy vízkőoldós tisztítás segíthet megelőzni a bajt, a hétvégi vészhelyzeti duguláselhárítót ( http://vizvezetek-szereles.hu/).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük